Varmt välkommen till Frukost med Ambasadören!

Indien – världens största demokrati – utvecklas i snabb takt med en årlig tillväxt på ca 7% per år de senaste åren. Detta innebär stora affärsmöjligheter för svenska företag. Indien och Sverige har mycket goda relationer och samarbeten inom områden som hälsa och sjukvård, hållbar stadsutveckling, cleantech, defence och retail.

Den reformvänliga regeringen, med Premiärminister Modi i spetsen, öppnar för genomgripande och positiva förändringar som en nationell GST  (Goods and Services Tax) – implementeringen av enhetligt momssystem för hela landet som kommer att gynna ekonomin och handeln ytterligare.

Vår avgående svenska ambassadör i Indien, Harald Sandberg, kommer under seminariet dela med sig av sina intryck och erfarenheter på utvecklingen under sina snart 5 år i landet.  Han kommenterar även en färsk Business Climate Survey (Swedish Chamber of Commerce India) där cirka 90 % av de svenska företagen i Indien deltagit i undersökningen.

En representant för Business Sweden kommer att blicka framåt med insikter om hur Team Sweden India kan arbeta vidare för att ytterligare växa Sveriges närvaro i Indien.

Tid: 21 april kl 08.30-09.30 (frukostfralla från 08.15)

Plats: World Trade Center Konferenscenter
Klarabergsviadukten 70, Stockholm

Seminariet är kostnadsfritt.

Registrera här

Välkommen!

Om Ambassadör Harald Sandberg
Ambassadör Sandberg började i den svenska utrikesförvaltningen 1976 och har tjänstgjort vid Sveriges ambassad i Seoul, Sveriges FN-representation i Genève och vid Sveriges ambassad i Washington. I Stockholm har han bland annat varit chef för Europa- och handelsministerns kansli, biträdande chef för Regeringskansliets EU-sekretariat och chef för enheten för främjande och EU:s inre marknad. Harald Sandberg har tidigare varit ambassadör i Indonesien (1998-2003) och i Sydkorea (2003-2005). Före posteringen i New Delhi var Harald Sandberg UD:s personalchef
.

 

Arrangeras av: